fredag 9 mars 2012

Brödbakning

Igår efter jobbet cyklades det och hämtades ut paket, inhandlades lite och bakades vanligt bröd.
Har fått dille på att få baka ihop något roligt, och eftersom han äter mängder med bröd så vore det roligt att få till något gott bröd som jag kan baka till honom när mina baknerver sätter igång. Igår blev det en jätteenkel filmjölkslimpa. Den blev hög, saftig och lite nyttigare än brödet i butik. Fick en kommentar att den smakade som sockerkaka och var utomordentligt god. (Han kan ju säga det för att vara snäll)

Hur jag gjorde denna?

Hade i vetemjöl, bikarbonat, filmjölk i en bunke och rörde ihop (man kan ha i lite sirap o ev. brödkryddor också om man vill) och rörde ihop, la i en form, hade sesamfrön över och in i ugnen.

Den blev såååå fin.

Bakar man sötsaker och har liggandes i frysen så kommer man ju automatiskt gå och småäta tills dessa är slut (om man bakar större mängder) och bakar jag bröd åt mig själv så känns det inte alls lika roligt.
Därmed ska jag under helgen försöka få till ännu en variant av limpa åt honom men med jäst istället då jag fått för mig att dessa blir lyxigare (varför har annars alla ALLTID jäst i sina degar när bakpulver är så mkt enklare?), har googlat ett recept som ser väldigt gott ut och det är så roligt att få prova detta! Vanligt mjöl är så mycket enklare, roligare och många varianter på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar