Som sagt har vi även avnjutit efterrätter ihelgen och något som slog mig som var så oerhört enkelt men ändå så gott.
Man kan ha i diverse bär och frukter som man även tycker är goda när de värms. Ex. Apelsin (jag tycker bara apelsiner är goda mitt under säsong) hallon/blåbär/jordgubbar/alla bär egentligen, äpplen osv.
Du lägger dessa i en form, strör över choklad.
(De bjöd oss på detta med vit choklad över, men om man vill ha ett lite "nyttigare alternativ" så kan man ju använda sig av riktigt mörk choklad med hög kakohalt.)
Till detta fick vi vaniljvisp, men om man ännu en gång vill undvika sockret så kan man ju bara ta en liten klick med antingen grädde eller kesella beroende på vad du gillar.
Kör in det i ugnen tills frukt/bär är varma och chokladen smält. Tar ca fem/tio min och sen har du en färdig efterrätt. Man kan även, för att variera lite lägga i lite kokos eller nötter för att få ett frasigare alternativ.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar