Glutenfri pajdeg
Här kommer ett glutenfritt recept, baserat på bovetemjöl och kvarg som är detsamma som kesella.
Glutenfri pajdeg
250 g 1% kesella, kvarg (du kan byta det mot 2 dl rapsolja eller 200 gram smör)
2 msk rapsolja
½ dl vatten
2 dl bovetemjöl
½ tsk havssalt
2 tsk bakpulver
Fyllning: Valfritt, kan vara allt från köttfärs till kyckling beroende på vilken typ av paj du vill göra.
Toppa med: ½ dl keso och en äggstanning gjord på 4 ägg och 2 dl vatten.
Blanda alla ingredienser till pajdegen till en smetig massa. Smörj en teflonform med avtagbar kant och bred ut smeten. Förgrädda i 8-12 min på 175 grader i varmluftsugn eller på 225 grader i vanlig ugn. Tag ut pajskalet och lägg i fyllningen.
2 msk rapsolja
½ dl vatten
2 dl bovetemjöl
½ tsk havssalt
2 tsk bakpulver
Fyllning: Valfritt, kan vara allt från köttfärs till kyckling beroende på vilken typ av paj du vill göra.
Toppa med: ½ dl keso och en äggstanning gjord på 4 ägg och 2 dl vatten.
Blanda alla ingredienser till pajdegen till en smetig massa. Smörj en teflonform med avtagbar kant och bred ut smeten. Förgrädda i 8-12 min på 175 grader i varmluftsugn eller på 225 grader i vanlig ugn. Tag ut pajskalet och lägg i fyllningen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar